De ballonvaart 

Na alle spanningen rond de voorbereidingen en de start overvalt u plotseling een waanzinnige stilte. U durft over de rand van de mand te kijken en raakt geïmponeerd door het prachtige schouwspel beneden. De ballonvaart duurt afhankelijk van het gebied en van de weerssituatie en het vaargebied, maar minimaal vanaf 500 ft (150 meter) hoogte, ongeveer 1 tot 1 1/5 uur.

Gedurende de vaart informeert de piloot u zoveel mogelijk over het gebied en de hoogte waarop wordt gevaren. Deze varieert, afhankelijk van de weerssituatie, van 500 meter tot 2.000 meter. Roken en drinken van sterke drank is tijdens het varen niet toegestaan en gebruik van mobiele telefoons is op hoogte niet mogelijk. De piloot heeft voortdurend contact met de volgauto en eventueel ook met de luchtverkeersleiding in geval van aanwezigheid in zogenaamde "gecontroleerde gebieden". De crew in onze volgauto zal onderweg de volgers (familie en bekenden), de gelegenheid geven om foto's te maken en/of te filmen.
 

Met Luchtballon van Oordt Ballooning in Zwolle de lucht in  Met Luchtballon van Oordt Ballooning in Zwolle de lucht in  Met Oordt Ballooning in Zwolle de lucht in
Facebook pagina van Oordt Ballooning in Zwolle

Met Oordt Ballooning in Zwolle de lucht infriendster counter