De mand van de ballon

De mand wordt net als vroeger, nog steeds gevlochten van riet en wilgentenen. Riet heeft als eigenschap dat het zeer buigzaam is, niet zo snel breekt en terugbuigt in zijn oorspronkelijke vorm. Vooral bij landingen met meer wind is dat heel erg belangrijk. Aan de binnenkant van de mand zijn speciale lussen aangebracht voor houvast bij de landing. De bodem wordt altijd vervaardigd uit triplex en is meervoudig verlijmd. Soms wordt de mand nog voorzien van een extra bodem, gemaakt van multiplex eventueel voorzien van een "schokdempende" mat.

De randen van onze manden en de ophangconstructie aan het branderframe (rvs-kabels) zijn afgewerkt met leer of suède. De staalkabels waarmee de ballon aan de mand wordt bevestigd, lopen onder de mand door. Men heeft in de loop der jaren verschillende andere materialen uitgeprobeerd maar deze konden de, soms stevige, landingen niet weerstaan.
 

Met Luchtballon van Oordt Ballooning in Zwolle de lucht in  Met Luchtballon van Oordt Ballooning in Zwolle de lucht in  Met Oordt Ballooning in Zwolle de lucht in
Facebook pagina van Oordt Ballooning in Zwolle

Met Oordt Ballooning in Zwolle de lucht infriendster counter